(foto: Forte Fit)
(foto: Forte Fit) Forte Fit

Stoelyoga met hersentraining gaat in opgefriste vorm door

ELST - De cursus ‘Stoelyoga met hersentraining’ van Forte Fit heeft in het afgelopen half jaar een tweetal veranderingen ondergaan. Niet alleen is van docente gewisseld, maar ook het programma is op sommige punten opgefrist. Misschien reden voor u om het eens aan den lijve te ondervinden? Kom dan eens langs voor een proefles.

Ouderdom komt met gebreken is een veel gehoorde uitspraak. Maar ouderen zijn zelf verantwoordelijk of ze dat passief accepteren of er actief iets tegen gaan doen. Deze cursus, onder leiding van de ervaren yogadocente Gerda Wolff, kan U hiermee op weg helpen. De cursus gaat uit van het principe dat de geest gezond(er) wordt, als je lichaam en hersenen gelijktijdig en met regelmaat traint. In deze combinatie zorgt het voor een positief effect op langere termijn. Bij elke sessie worden eerst lichaam en hersenen via ontspanningsoefeningen losgemaakt. Daarna wordt, via opdrachten in spelvorm, gewerkt aan de relatie tussen geheugen en bewegen (grotendeels met stoeloefeningen). Deze cursus is ook geschikt voor mensen in een rolstoel!

Effecten die deze cursus wil (helpen) bereiken, zijn het verbeteren van: het vermogen om dingen te onthouden; het reactievermogen; het probleem oplossend vermogen.

De yoga is op 38 maandagmiddagen van 13.30 tot 14:30 uur in cultureel centrum De Wieken in Elst. Voor verdere informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met Nelleke Beckering, 0481-840708/ 06-44806047; e-mail: nellekebeckering3@gmail.com.