(foto: Stan Bons)
(foto: Stan Bons) Foto:

Basisschool 't Vossenhol opent tijdens Nationale Voorleesdagen Bibliotheek in school

GROESBEEK – Tijdens de Nationale Voorleesdagen is woensdagmorgen 29 januari op basisschool 't Vossenhol aan de Van Ruysdaelweg in Groesbeek de Bibliotheek op school officieel in gebruik genomen. Voor de school een belangrijk moment omdat zij het belangrijk vinden om leesplezier onder haar leerlingen te stimuleren .

De Bibliotheek op school is een samenwerkingsproject met de Bibliotheek Gelderland Zuid, die onder andere de boeken en uitleenapparatuur beschikbaar stelt. Speciaal voor deze gelegenheid waren de Berg een Dalse wethouders Irma van de Scheur en Annelies Visser naar basisschool 't Vossenhol gekomen om de kinderen van de groepen 1 tot en met 8 eerst een spannend verhaal voor te lezen. Hierna opende wethouder Annelies Visser samen met de directeur van Bibliotheek Gelderland Zuid Bert Hogeman op een ludieke wijze de schoolbieb middels een heuse boekendomino onder toeziend oog van de leerlingen.
Basisschool 't Vossenhol is blij met de samenwerking met Bibliotheek Gelderland Zuid, maar zeer zeker ook met de vrijwilligers die klaar staan om de leerlingen te helpen in de schoolbibliotheek. Deze enthousiaste ouders en zelfs grootouders staan te trappelen om kinderen wegwijs te maken tussen de grote diversiteit aan biebboeken. Voor elke leerling is er in de schoolbieb een geschikt boek te vinden, van peuter tot tiener. De boeken kunnen overigens ook worden gebruikt voor projecten in de klas.