(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen)

Avond herinrichting straten in Ooij

OOIJ - Donderdagavond 23 januari had de gemeente Berg en Dal een inloopinformatie avond gehouden in dorpshuis De Sprong voor bewoners van de Nassaustraat en Prins Willem Alexanderstraat in Ooij. De opkomst was redelijk.

Reden van deze informatieavond is dat het riool in de Nassaustraat en een deel van de Prins Willem Alexanderstraat in slechte staat verkeert en vervangen moeten worden. Voor de gemeente een mooie gelegenheid om te kijken naar een nieuwe inrichting van beide straten, waarvoor er een conceptontwerp was gemaakt.

Bewoners hadden al eerder in 2018 aangegeven wat er bij herinrichting verbeterd en aangepast moest worden. In verband met de klimaatverandering komt er in ieder geval een gescheiden rioolstelsel waar bij het hemelwater apart wordt afgevoerd, ook zal getracht worden de trillingen door vooral de bussen terug te brengen. Daarnaast zal er ook gekeken gaan worden naar de invulling van de parkeerplaatsen.
De aanwezige bewoners hadden toch nog diverse op en aanmerkingen over het ontwerp dat gepresenteerd werd, zoals over het wegvallen en versmallen van het trottoir naar een zogeheten looppad aan de zuidzijde van de Nassaustraat, dat kon niet op bijval rekenen. Alle opmerkingen werden verzameld en worden indien mogelijk in het definitief ontwerp meegenomen. De start van de herinrichting ligt rond mei /juni. In het derde kwartaal zal met de werkelijke uitvoering van de werkzaamheden gestart worden.