(foto: Piet Spanjers)
(foto: Piet Spanjers)

Basisschool Breedeweg bijt

spits Nationale Voorleesdagen af

GROESBEEK/BREEDEWEG - Basisschool Breedeweg heeft woensdag in Berg en Dal de spits afgebeten tijdens de Nationale Voorleesdagen die van 22 januari - 1 februari worden gehouden. De school heeft het project groots aangepakt door diverse Groesbeekse prominenten uit te nodigen om te komen voorlezen onder het motto 'Lezen is leuk en ontzettend leerzaam voor iedereen'.

Voor de leerlingen was het een hele belevenis, want zij maken zelden mee dat een politieagent, brandweerman, dierenarts, boswachter, wethouder, advocaat of Prins Carnaval in de klas komt voorlezen. De kinderen hebben allemaal enorm genoten, ook de peuters van kindercentrum Domino Breedeweg, die op bezoek waren bij de kleuters van basisschool Breedeweg. Deze intensieve samenwerking zorgt ervoor dat de stap naar de basisschool voor de peuters steeds kleiner wordt. Naast het voorlezen van het prentenboek 'Moppereend' is er nog gezamenlijk muziek gemaakt, geknutseld, gegymd et cetera.
Na het voorlezen door de prominenten werd er later op de dag een voorleeslunch gehouden, georganiseerd door de oudervereniging in samenwerking met de leerkrachten. Groep 1 tot en met 8 hebben geluncht en uiteraard werd tijdens de lunch een spannend verhaal voorgelezen.