Eerste punten zaalcompetitie voor De Horst 1 zijn binnen!

GROESBEEK - Daar waar de Horst vorig jaar steeds aan de goede kant bij de einduitslag stond, en daarmee aan het eind van de zaalcompetitie het kampioenschap binnen haalde, wilde het dit jaar in een klasse hoger, nog maar steeds niet lukken. Tót nu,er moest worden aangetreden tegen Melderslo, een tegenstander waar buiten nog met dubbele cijfers van werd verloren.

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en het was de Horst die de score opende met een mooi afstandsschot van Lotte Roeloffs. Daar kwam bijna gelijk een antwoord van Mederslo op terug. Het tempo lag hoog en doelpunten vielen over en weer. De Horst liep uit naar een 7-3 voorsprong. Melderslo bleef er voor gaan en zorgde er voor dat de marge weer kleiner werd. Met een stand van 7-5 op het scorebord werd de rust in gegaan. Er werd soms vrij veel toegelaten door de scheids. Melderslo bleef erin geloven en kwam weer terug tot 10-9.

Het waren Malissa Jacobs en Dianne van Kesteren die met twee afstandsschoten de marge weer tot 3 maakten. Met nog twee minuten op de klok leek het er toch écht op dat de winst deze keer naar de Horst zou gaan. En was er tóch nog enige twijfel, dan maakte Lotte Roeloffs daar een einde aan door de 13-9 er in te leggen. Eindelijk werd het harde werken weer eens een keer beloond! Het was de goede samenwerking die er óók voor zorgde dat zeven van de acht dames hebben gescoord. Grote opluchting en blijdschap bij de dames van de Horst en hun coach Mikki Olthof. Doelpunten: Lotte Roeloffs: 3x Mijke Liebers: 2x Malissa Jacobs: 3x Karin van de Poll: 1x Janiek van Kesteren: 2x Dianne van Kesteren 1x Vera Janssen 1x.