Burgemeester snijdt de zelfgemaakte taart aan met de hulp van twee welpen. (foto: Jolanda Willems)
Burgemeester snijdt de zelfgemaakte taart aan met de hulp van twee welpen. (foto: Jolanda Willems)

Burgemeester bezoekt 100-jarige

en... maakt zelf(s) taart!

MALDEN - De welpentak van scouting bestaat 100 jaar. Vanwege het 100-jarig bestaan is aan de burgemeester van Gemeente Heumen een taart aangeboden.

Met schort en al meldde de burgemeester zich afgelopen zaterdag bij de scoutinggroep Malden. De welpen, in de leeftijd van 7 tot 11 jaar, waren al druk bezig om taart en cupcakes te versieren in het junglethema. En al snel plakt ook de burgemeester samen met de kinderen, olifanten, welpen en andere dieren op de taart.

Het hoogtepunt is natuurlijk het gezamenlijk opeten van de taart. De kinderen vroegen de burgemeester haar hemd van het lijf: “Wat doet u de hele dag?” en: “Woont u ook in een groot wit huis?”

Het bezoek van de burgemeester luidde een jaar vol feestelijke activiteiten rond het eeuwfeest van Scouting Nederland in. "Interesse om leiding te geven aan deze gezellige groep kinderen? Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers. We hebben ook nog ruimte voor nieuwe kinderen in de leeftijdsgroep van 5 - 7 jaar en 12 - 15 jaar. Mail naar Info@scouting-malden.nl."