Dementie en zinvol leven

GROESBEEK - Wanneer iemand dementie krijgt of heeft, verandert er veel. Zowel voor de persoon met dementie zelf als voor zijn omgeving. Er is zorg nodig, steeds een beetje meer. Maar ook aandacht.

Mensen gaan op zoek naar het antwoord op de vraag hoe iemand zijn of haar leven nog wil vormgeven. En wat te doen wanneer iemand niets meer wil? Wat kan dagopvang voor u doen? Er zijn veel verschillende vormen van dagbesteding en dagopvang. Je dag zinvol en leuk doorbrengen, dat vindt ieder mens fijn. Daarnaast vertraagt het het dementieproces. Welke dagopvang is er in de omgeving? Wanneer mogen mensen hieraan deelnemen en wat kost dit? Hoe kom je er en wie zitten er in een groep? Dit zijn zomaar een paar vragen en daarover spreken we in het Alzheimercafé van 3 februari. Ervaren medewerkers geven antwoord op alle vragen rondom de dagopvang in de gemeente Berg en Dal.

Het Alzheimer Café vindt plaats op 3 februari in Gasterij ’t Groeske, Stationsweg 9 in Groesbeek. Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur, start van het programma 19.30 uur. Afsluiting 21.00 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor een kop koffie wordt gezorgd.