Afbeelding
Foto:

Keurslagerij William Hermanussen wint Spareribs Trophy

OVERASSELT - De Spareribs Trophy 2019 is gewonnen door Keurslagerij en Catering William Hermanussen uit Overasselt. Op 24 juni ontving slager William Hermanussen deze felbegeerde Trophy van de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. In 2014 won William en zijn team ook al deze vakwedstrijd. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het KNS Inspiratiecongres in het sfeervolle Mereveld in Utrecht.

Slager Hermanussen ontving de Trophy uit handen van juryvoorzitter René Pluijm. Keurslagerij De Adelaar uit Apeldoorn werd tweede in de vakwedstrijd om de lekkerste slagersspareribs. De Ambachtelijke Dorpsslagerij uit Amersfoort behaalde de derde plaats.

Op basis van een keuring werden alle spareribs beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De vakkundige jury bestond dit jaar uit de winnaar van vorig jaar: slager John van Tilburg uit Sliedrecht, SVO-docent en keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht Ronnie Poeste, Lida Koelewijn van Keurslagerij Koelewijn en juryvoorzitter, tv-maker en culinaire duizendpoot, René Pluijm.

Volgens de jury was de winnende sparerib van Keurslagerij en Catering William Hermanussen een perfecte sparerib: "De sparerib is volledig in balans. De smaak is heerlijk door een goede kruiding en garing. Een topproduct, heerlijk voor op de barbecue en ongetwijfeld zeer geliefd bij de consument."

Slager William Hermanussen was dolenthousiast: "Voor de tweede keer hebben wij deze vakwedstrijd gewonnen. Wij zijn dan ook supertrots, dat we onszelf nu weer de winnaar van de Spareribs Trophy mogen noemen. Deze prijs is een bekroning op ons werk!"