(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Succesvolle en leerzame avond

over ehbo bij kinderongelukken

GROESBEEK-DE HORST – Dinsdagavond vond voor de vijfde maal een avond plaats in dorpshuis De Slenk in kerkdorp De Horst over ehbo bij (kinder)ongelukken in en rondom het huis.

In totaal waren zo'n 25 ouders van kinderen en enkele opa's en oma's op deze bijzonder belangrijke avond afgekomen. Deze avond werd mogelijk gemaakt door de GGD Gelderland Zuid, Sociaal Team Berg en Dal en de ehbo-afdeling Groesbeek. Hans van Wijk van de ehbo-Groesbeek wist iedereen te boeien met de uitleg hoe men moet handelen bij diverse ongelukken met kinderen die in en om de woning plaatsvinden en vooral hoe te handelen om erger leed te voorkomen. Denk daarbij aan verstikking, diverse wonden, beknellingen tussen de deur, van de trap vallen en het innemen van medicijnen of wasmiddelen.

De vertegenwoordigster van de GGD Marloes Jonge - Poerink was blij met zo'n grote opkomst. De aanwezigen hebben er in ieder geval het nodige van deze bijzondere avond opgestoken, aldus een woordvoerder van de ehbo-afdeling Groesbeek. Voor diegene die dinsdagavond om wat voor reden niet konden komen, is er in het najaar nog een mogelijkheid, dan wordt er nog zo'n interessante avond georganiseerd. De datum volgt later.