Kerk aan de Groesbeek (foto: Marijke Bleeker)
Kerk aan de Groesbeek (foto: Marijke Bleeker)

Beeldend kunstenaar Ingrid Claessen exposeert

Zomeropenstelling Kerk aan de Groesbeek

GROESBEEK - De protestantse kerk in Groesbeek timmert met de zomeropstelling flink aan de weg. En niet voor niets. Veel mensen weten op vrijdagmiddag de mooie kerk met zijn eeuwenoude toren en oude kerkhof aan de Kerkstraat te vinden. Of om naar kunst te kijken, of om te luisteren naar muziek, of om zelf te zingen!

Met veel plezier is er de afgelopen weken al gezongen tijdens de zangworkshops die zangeres Tineke Rietbergen uit Mook heeft gegeven. Dat gaat zij op 12 juli weer doen. Maar eerst, op vrijdag 5 juli kunnen bezoekers luisteren naar de blokfluitgroep van Twan Elissen uit Groesbeek. De groep bestaat verder uit zijn vrouw Anna Elissen, Stefanie Achatz en Lenore Polman. Een feest om naar te luisteren.

Ingrid Claessen is een bekende kunstschilder in Groesbeek die zich blijft ontwikkelen en vernieuwen. Zij schildert in series en al doende leert ze de expressieve mogelijkheden van de verf en zichzelf kennen. Zo ontstaat heel gevarieerd werk door de jaren heen. Haar schilderen gaat over natuurbeleving en materie, gevat in een expressief of poëtisch beeld. Momenteel experimenteert ze met bijenwas en parafine. ‘Encaustiek, met was en warmte' is te zien in de periode van 5 juli - 2 augustus. Welkom! Iedere vrijdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur in de protestantse kerk. Toegang vrij. (www.pkn-groesbeek.nl)