(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Openluchtviering Sacramentsdag

op park Dekkerswald Groesbeek

GROESBEEK - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Kapel Onder de Bogen op het terrein van Dekkerswald werd zondagmorgen om 10.30 uur op het grasveld een dienst in de openlucht gehouden, die werd voorgegaan door pastor Jos van Rooij.

Het thema van deze dienst was 'Gebroken om te delen'. De zo'n 60 aanwezigen konden vier kanten opkijken: naar De Eikenhorst in het oosten, het herstelcentrum in het zuiden, het longcentrum in het westen en De Plataan in het noorden. Elk huis heeft zijn eigen specifieke zorg voor bewoners en herstellenden. Niet alles is rooskleurig in het leven, een mans kan gebroken worden door wat hem overkomt. Dat maakt een mens niet minder mens. De mens, zorgverlener of zorgontvanger, kan blijven delen, geven en ontvangen en daar vreugde aan beleven.

Brood breken en delen
Doorgaans wordt er tijdens de zondagviering communie gedeeld. Ditmaal brak pastor Jos van Rooij zelf de broden en werden vervolgens in brokstukken uitgedeeld exact zoals dat gebeurde ten tijde van de wonderbare broodvermenigvuldiging. Het verhaal volgens het evangelie van Lucas, werd voorgelezen.