(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen)

Leuth presenteert Dorpsagenda

LEUTH – Woensdagavond 19 juni werd in De Vriendenkring het concept en de vorderingen gepresenteerd van de Dorpsagenda 'Laat Leuth Leven' aan de inwoners van Leuth.

Wethouder Annelies Visser van Berg en Dal opende deze derde bijeenkomst en was verheugd dat er zo'n 40 inwoners op af waren gekomen. Zij had respect voor de werkgroep Dorpsagenda die het afgelopen jaar hard hebben gewerkt om uitwerking te geven aan de plannen en ideeën die door de inwoners van Leuth zijn ingediend zoals Ontmoetingen, groen en verkeersveiligheid. Ook hebben de themagroepen onderzocht welke suggesties en plannen gerealiseerd zouden kunnen worden. Daarvoor is er veel overleg geweest, veel plekken in Leuth bezocht en bekeken en daarnaast zijn de nodige gesprekken geweest met de gemeente en zelfs met de Provincie Gelderland. Vooruitlopend op de definitieve Dorpsagenda worden er op 3 juli nieuwe speeltoestellen geplaatst bij de 'Rollebol'.

De veiligheid van de Steenheuvelsestraat daar ging de grootste belangstelling naar uit. Enkele medewerkers van de gemeente Berg en Dal waren aanwezig om een en ander nader toe te lichten en vragen te beantwoorden. Na de pauze kregen de aanwezigen nog de gelegenheid de voorstellen nog te becommentariëren en konden nog de nodige opmerkingen en suggesties geplaatst worden. Alle op– en aanmerkingen zullen nog worden meegenomen en verwerkt. In het najaar zal de definitieve Dorpsagenda worden aangeboden aan het gemeentebestuur van Berg en Dal.