(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Burgemeester Mittenforff

bezoekt briljanten paar in Malden

MALDEN – Burgemeester Mittendorff van de gemeente Heumen heeft woensdagmiddag 19 juni een bezoek gebracht aan het briljanten paar Nico (92) Hamers en Tilly (90) Hamers – Westenend aan de Vogelenzang Malden. Het bezoek ging gepaard met een fraai boeket bloemen.

Beiden woonden vroeger in het Nijmeegse Hees waar Nico regelmatig over de vloer kwam, omdat hij een vriend was van Tilly's broer. Pas na enkele jaren sloeg de vlam over en kreeg het stel verkering en stapte na vier jaar in het huwelijk. Het jonge stel ging wonen aan de Sint-Jacobslaan in Nijmegen waar ze tien jaar gewoond hebben, waarna ze weer naar Hees terugkeerden aan het Kerkpad waar ze zes jaar gewoond hebben. Daarna vertrokken ze naar Malden aan de Vogelenzang in hun prachtige bungalow, waar ze nu al weer 49 jaar wonen. Het paar heeft drie zonen en 1 dochter gekregen en zijn gezegend met elf kleinkinderen.

Nico is zijn hele leven geschiedenisleraar geweest op onder andere de Kweekschool en de Pabo, terwijl Tilly voor de vier kinderen heeft gezorgd. De hobby van Nico is genealogie (stamboomonderzoek), waar hij al diverse boeken over heeft geschreven en hierdoor heeft hij landelijke bekendheid gekregen. In zijn woning is een aparte ruimte ingericht waarin hij het stamboomonderzoek verricht. Voor deze vakkennis en belangrijke hobby heeft Nico toen hij 70 jaar werd een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Tilly heeft ruim 27 jaar lang vrijwilligerswerk gedaan voor het Rode Kruis in Huize Nijevelt: zij verzorgde er de boekenuitleen. Tilly heeft als hobby eens in de week te gaan bridgen in Malden. Het eind van de maand wordt het briljanten bruiloftsfeest gevierd en daar zal een van de zoons die woonachtig is in Uruguay, ook bij aanwezig zijn.