Cheque van ROABO voor Leergeld. (foto: Chris Smits)
Cheque van ROABO voor Leergeld. (foto: Chris Smits)

Stichting Leergeld De Stuwwal ontvangt grote cheque

REGIO - Op donderdag 13 juni was in Bergen (L) de grote kick-off meeting van de activiteiten van Leergeld De Stuwwal in de Gemeente Bergen. Warme woorden en nieuwe activiteiten werden aangekondigd door wethouder mevrouw drs. Lia Roefs. De wethouder benadrukte dat uitdrukkelijk voor de samenwerking met Leergeld gekozen is, omdat de werkwijze van Leergeld haar bijzonder aanspreekt.

Stichting Leergeld De Stuwwal richt zich speciaal op kinderen van 4 tot 18 jaar. De Rabo Foundation ondersteunt de activiteiten van Leergeld van harte, en toont dat door een financiƫle bijdrage te leveren van wel 2.500 euro. Een cheque met dit bedrag werd door manager Frank van Dalen van de Rabo, aangeboden aan Hans Stiekema, voorzitter van stichting Leergeld De Stuwwal.

Stichting Leergeld De Stuwwal heeft een praktisch doel: het voorkomen dat kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen voor wie alle middelen en voorzieningen zijn uitgeput, aan de zijlijn komen te staan. Kinderen uit de gemeenten Bergen (L), Heumen, Mook en Middelaar, en Gennep zijn hier de doelgroep.

Waarom Stichting Leergeld? Veel kinderen moeten opgroeien in een achterstandsituatie. Ze kunnen niet meedoen met hun klasgenoten vanwege gebrek aan gewoon alledaagse middelen. Ook kunnen ze soms niet deelnemen aan het schoolkamp, of zwemles, en dergelijke. Stichting Leergeld De Stuwwal steunt alle kinderen met minder financiƫle middelen. Voor nadere informatie of aanvragen: leergeld.destuwwal@gmail.com. Of kijk bij: www.leergeld.nl/destuwwal.

Leergeld Hans Stiekema (L) en RABO Frank van Dalen (R). (foto: Chris Smits)