(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks)

Leuth één grote schuttersinvasie

tijdens Kringkoningschieten

LEUTH – Schutterij De Vriendenkring uit Leuth heeft er zondag 16 juni voor gezorgd dat Leuth werd overspoeld door schutters, het leek wel een invasie.

Dankzij de viering van het honderdjarig bestaan mocht de Leuthse schutterij De Vriendenkring de Kring dag van het Rijk van Nijmegen organiseren. Liefst 14 schutterijen waren al vroeg op de been. De schutterijen werden ontvangen in De Vriendenkring waar burgemeester Slinkman een toast uitbracht met de erewijn, die hij ter beschikking had gesteld. Op de sportvelden van voetbalvereniging VVLK vond het Kringkoningschieten en jeugdkoningschieten plaats, terwijl de marswedstrijden door het hele centrum van Leuth plaatsvonden.

Op het Kerkplein in Leuth werd het defilé afgenomen. Sil Verriet van Eendracht Ooij werd jeugdkoning. Harry Loock van schutterij EMM uit Kekerdom werd de nieuwe Kringkoning. Het werd een tot in de puntjes verzorgde kringdag Rijk van Nijmegen dankzij de honderdjarige schutterij De Vriendenkring in Leuth die alles uit de kast hebben gehaald om dit gebeuren tot een groot succes te maken.