(foto: Brigitte van GGK)
(foto: Brigitte van GGK)

Ambassadeurs van Berg en Dal

dreigen op straat te komen staan

GROESBEEK – Wethouder Annelies Visser gaat er van uit dat het Groesbeeks Gemengd Koor uit de brand geholpen zal worden nu het koor de repetitieruimte in cultureel centrum De Mallemolen dreigt kwijt te raken.

De gemeente heeft de repetitieruimte van het koor vanaf augustus verhuurd aan het Montessori College. Voor het koor is het onbegrijpelijk dat ruimte in een cultureel centrum wordt verhuurd aan een school. Het koor is al jarenlang gebruiker van de theaterzaal en dreigt nu plotseling op straat te komen staan. Dit kan en mag niet de bedoeling zijn, aldus Jan Medendorp voorzitter van het GGK.
Het koor is blij, dat er beweging is gekomen, want tot daags voor de gemeenteraadsvergadering was er geen oplossing voor handen. Pas nadat het koor ten langen leste de gemeenteraad om hulp vroeg, kwam er beweging en was er een suggestie voor een oplossing. De oplossing gaat er van uit dat er tegelijkertijd meer gebruikers op de maandag de theaterzaal gebruiken en dat dan ook het theatercafé gebruikt kan gaan worden. Om te voorkomen dat de verschillende gebruikers last hebben van elkaars activiteiten zullen er dan bepaalde voorwaarden gesteld moeten worden aan het gebruik. De GGK-voorzitter is benieuwd naar deze voorwaarden, want het koor heeft altijd zelf zijn wijze van repeteren ingericht en wil dat uiteraard nu ook blijven doen.
Binnenkort is er overleg met de wethouder, De Mallemolen en het koor. De GGK-voorzitter vindt het jammer, dat dan waarschijnlijk de raad nog geen antwoord heeft op de vragen die de raad naar aanleiding van de brief van de koorvoorzitter aan de wethouder heeft voorgelegd. Daar wil het GGK-bestuur eigenlijk wel op wachten.
"Wij zijn al bijna driekwart eeuw een respectabel koor en wij willen ook als zodanig behandeld worden. Het Groesbeeks Gemengd Koor is al die tijd een goede ambassadeur geweest voor de gemeente Groesbeek en later Berg en Dal in binnen – en buitenland." Het koor voelde zich aanvankelijk onmachtig om de beslissing ongedaan te maken, maar noch de wethouder noch De Mallemolen kon het koor niet tegemoet komen. Toen het koor niet verder kwam heeft voorzitter Medendorp zeer bewust de hulp van de volksvertegenwoordiging gevraagd, aldus Medendorp