(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Vertelfestival De Duivelsberg trekt duizend bezoekers

BERG EN DAL - Het Vertelfestival bij pannenkoekenhuis De Duivelsberg aan de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal heeft over belangstelling niet te klagen gehad.

De vertellers hebben in totaal met de ruim vijftig verhalen zo'n duizend belangstellenden van groot tot klein weten te boeien met hun vaak spannende verhalen. Het wordt ieder jaar drukker, aldus een zichtbaar tevreden Johannes van den Bent, uitbater van pannenkoekenhuis De Duivelsberg. In de wei voor het pannenkoekenhuis stonden twee tenten opgesteld waarin de verhalen verteld werden. Daarnaast was er in dezelfde weide een gezellig terras ingericht waar het goed toeven was.

Ook over het weer had het Vertel Festival niet te klagen op een enkel buitje na maar dat mocht de pret niet drukken. Zaterdagavond vonden er in de tent de Midzomernacht vertellingen plaats van 20.00 tot 23.00 uur waarvan zo'n negentig mensen genoten hebben. Een mevrouw kon van het vertelfestival niet genoeg krijgen en heeft liefst zes vertellingen mee geluisterd. Een andere moeder die met haar kind ( 7 – 8 jaar ) aanwezig was, had de grootste moeite haar kind mee naar huis te krijgen. Zij heeft zich vermaakt op het terras totdat haar kind naar huis wilde. In ieder geval: het volgend jaar vindt de zevende editie plaats.