(foto: Evert-Jan Daniels)
(foto: Evert-Jan Daniels) Foto: Evert-Jan Daniels

Militaire oefening

in Museumpark Orientalis

HEILIG LANDSTICHTING - Museumpark Orientalis is van maandag 24 - vrijdag 28 juni het decor voor een militaire oefening waaraan Nederlandse, Belgische en Duitse militairen deelnemen.

In de verschillende dorpen en in de Romeinse Straat beelden professionele acteurs een samenleving uit waar de militairen contact mee moeten maken. De oefening draait om interculturele communicatie en daarvoor is Museumpark Orientalis een ideale locatie, dankzij de ligging, de natuur en de inrichting van het park.

De militairen die deelnemen aan de oefening dragen hun gehele uitrusting mee, alsof ze op een vredesmissie zijn in het buitenland. In hun normale werk hebben zij een bijzondere taak; hulp verlenen en informatie inwinnen en delen om op deze manier de bevolking in een crisisgebied zoveel mogelijk te ontzien. Hulpverleners in een militair uniform dus! Door deze oefening leren de militairen vooral om benaderbaar te zijn voor de bevolking in het gebied en om van communicatie hun sterkste wapen te maken.

De acteurs benaderen de militairen op heel veel verschillende manieren, waarbij zij allerlei emoties gebruiken; van hartverscheurende hulpvragen tot verdekte dreigementen! Aan de militairen de taak om zo rustig en evenwichtig mogelijk te blijven, zonder afstandelijk te worden. Niet makkelijk, maar wel belangrijk.

Het Museumpark blijft deze dagen volledig toegankelijk voor bezoekers. Mocht u nieuwsgierig zijn naar de ervaringen van de militairen, spreek ze dan gerust aan! Interessant voor de bezoeker en voor de militair en een unieke kans om de mens achter het uniform te leren kennen. Ook de professionele acteurs van het bedrijf ActInc kan men aanspreken; zij zullen volledig in hun rol blijven.

De militaire deelnemers aan de oefening zullen de bezoekers van het museum niet in de weg staan en hopen dat uw bezoek aan Museumpark Orientalis een verrijkende ervaring wordt!