(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen) Foto: Bert Roodbeen

Pannenkoekrestaurant De Duivelsberg grijpt net naast MVO-Award

NIJMEGEN – Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg was een van de drie genomineerde voor de MVO Award 2019 (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), die maandagavond werd bekend gemaakt in het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen.

De andere twee genomineerde waren Hotel Credible uit Nijmegen en Prode in Wijchen, een bedrijf in webdesign en online marketing. Berg en Dalse wethouder Sylvia Fleuren (voorzitter van de jury) maakte de prijzen bekend. De jury heeft bepaald dat Hotel Credible in aanmerking komt voor de MVO Award 2019 omdat het hotel een indrukwekkende groei gepaard heeft laten gaan met mooie duurzame resultaten voor personeel, gasten en omgeving. Leveranciers komen bij voorkeur uit de streek terwijl het contact met de buurt erg belangrijk wordt gevonden. Zo is een initiatief gestart om samen met andere horeca-ondernemers de afvalverzameling in de binnenstad te verbeteren, waardoor de buurt minder last heeft van stank, geluid en ongedierte, aldus Sylvia Fleuren bij de uitreiking van de Award.

Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg werd geroemd om de lange dienstverbanden van het personeel en het lage ziekteverzuim. Ook het steunen van goededoelenorganisaties met een Topper van de Maand-pannenkoek is volgens de jury een goed voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast zijn er plannen voor biogas in de keuken van het restaurant. Voor de mensen die minder mobiel zijn is er de beschikking over een dikkebandenrolstoel om zo het onverharde gebied rondom De Duivelsberg te kunnen verkennen. Prode uit Wijchen let goed op het energieverbruik, duurzame afvalscheiding en groene leveranciers van dichtbij, aldus Sylvia Fleuren, die het een geweldig bedrijf vond om bij te werken.