(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Voet– en fietsveer tussen

Ooij en Bemmel steeds dichterbij

OOIJ - Wethouder Sylvia Fleuren liet tijdens de informatieavond over het voornemen om een veer in gebruik te nemen voor voetgangers en fietsers tussen Ooij en Bemmel voor haar geen discussie punt kan zijn.

Ondanks dat zullen er nog wel wat hobbels genomen dienen te worden. "Maar daar voor ben ik niet bank", zo liet zij de volle Thornse Molen weten. Het merendeel van de aanwezigen was het met Fleuren eens, terwijl anderen vreesden voor drukte met het verkeer. "Het moet een toeristische attractie gaan worden, waar je u tegen zegt", hield Fleuren de aanwezigen voor. Wethouder Janssen van Bemmel houdt een soortgelijke informatiebijeenkomst op 12 juni in kasteel De Kinkelburg in Bemmel.

Het wijkplatvorm Bemmel – Oost is al jaren lang in de weer om deze verbinding gerealiseerd te krijgen. De steiger van het veer moet wel zo ver mogelijk van de huizen van de Bemmelse Waard komen te liggen om eventueel overlast te voorkomen. Ook de bestuurders van Lingewaard zien deze verbinding wel zitten. Het is ongetwijfeld een stimulans voor de toeristische trekkers zoals Kasteel Doornenburg en Fort Pannerden. Een veer tussen Ooij en Bemmel is een mooie aanvulling voor de fietsroute 'Rondje Pontje'.