Crisiscommunicatie: Snel alarmeren en informeren

REGIO - Bij een flink incident of een crisis in uw buurt worden er verschillende manieren gebruikt om mensen te alarmeren en te informeren. De wijze waarop is afhankelijk van het incident. Bij bijvoorbeeld een grote brand zullen de hulpdiensten in de directe omgeving deur aan deur gaan om te checken of de bewoners al gevlucht zijn voor het gevaar of wordt men geholpen te vluchten.

Vervolgens wordt in samenspraak met een communicatieadviseur de aanpak bepaald die het beste past bij het incident. Zo kunnen de besluiten voor een bepaald gebied (waar bijvoorbeeld de rook naar toe trekt) een NL-Alert versturen, de sirenes aanzetten of te kiezen voor een Twitter (link) of Facebook (link). Ook kan er een speciale website online geplaatst worden waar de informatie verzameld wordt.
Daarnaast staan de woordvoerders de media te woord, waardoor men via verschillende kanalen goed geïnformeerd blijft. En in de meest extreme situatie kan Omroep Gelderland dienen als rampenzender.
Maar zelf kan men ook iets doen te weten. Wilt u direct informatie dan is het advies om sowieso NL-Alert te activeren op uw telefoon. Daarnaast kunt u de Veiligheidsregio volgen via sociale media en de frequentie van Omroep Gelderland (89.1 Mhz en 99.6 Mhz) in te stellen op uw (auto)radio.

Zuidmolenbraderie

in Groesbeek

GROESBEEK – Traditiegetrouw heeft ook dit jaar de jaarlijkse Zuidmolenbraderie plaatsgevonden op hemelvaartsdag en is hiermee de eerste braderie in de regio.

Deze braderie wordt gehouden rondom de Zuidmolen en de Pannenstraat tot aan restaurant Huis Valois. Op deze braderie was ook nu weer ruimschoots aandacht voor de hobbyist en brocante. Ook voor de kinderen was er volop vertier. Ook was er gedacht aan de inwendige mens terwijl er diverse optredens waren. Over belangstelling had de Zuidmolenbraderie evenmin niet te klagen.