Afbeelding
Foto:

De tuin van Loes

Tekst:

Gerie van der Land-Zijderveld

MOLENHOEK - "Agnes houdt gelukkig ook van tuinieren! En als er groepen komen verzorgt zij een lekkere lunch."

Vrolijk lachen George (71 jaar) & Agnes Wullems (66 jaar) uit Molenhoek naar elkaar. Drie jaar geleden zijn ze getrouwd. Samen hebben ze zes kinderen en vijf kleinkinderen waar ze volop van genieten en dat doen ze ook van hun tuin: 'Jardin de Louise.' 5000 m2 tuininspiratie aan de Middelweg 12a. Een witte tuin, een gele, roze, hier en daar kunst, een kas, kippen en geiten. Vijvers en varens, romantische rozen. Hosta's. Buxus. Kolossale bijenboom; te veel om op te noemen. Een feest om doorheen te lopen.

Bescheiden zegt Agnes: "Die tuin is vooral de tuin van George. En van Loes. Zij verdienen alle eer." George vertelt dat Loes, de moeder van zijn kinderen, is gestorven, maar dat haar naam in hun gezin vaak wordt genoemd en dat de tuin haar naam draagt. "31 jaar geleden ging Loes het braakliggend terrein met passie en creativiteit te lijf. Als dat geen lef is? Zij was de architect. Ik de tuinman. Onkruid stond tot haar knieƫn, maar dat deerde haar niet. Van lieverlee is het geworden tot wat het nu is. Haar passie is mijn levenswerk geworden. En nu ook van Agnes. Onze kinderen vinden het ook prachtig en komen graag."

Gedurende een bepaalde periode werkt George vijf tot zeven uur per dag in de tuin. "Volop in beweging. Fijn om te doen. 16 juni is de Open Tuinen Dag, dan moet alles er natuurlijk pico Bello uit zien, maar we zorgen er ook voor dat we genoeg tijd overhouden voor samen." Lachend: "Ja, Leven is Lef! Erg de moeite waard!" (www.jardindelouise.nl)

Leven is lef verschijnt in opdracht van Malderburch Welzijn Ouderen, gemeente Heumen. "Wilt u reageren? Of hebt u vragen over dit onderwerp? Bel naar 024 3570570."