Kinderen bij slachtoffer (foto: Hans Driessen)
Kinderen bij slachtoffer (foto: Hans Driessen)

Nieuw: cursus Ehbo/reanimatie/AED

MILLINGEN - Iets voor u? Als er iets mis gaat… weet u dan, wat u moet doen? Vindt u het belangrijk dat, als u iets overkomt, u goed geholpen wordt? Ongelukken gebeuren dagelijks, op het werk, in het verkeer maar ook in en rond het huis. Tijdens het werk voelt een collega zich niet goed, is het een beroerte, zijn hart?

Kunt u wat doen? Weet u, wat u moet doen, als iemand iets overkomt zoals snijwond, verbrandingen, hartfalen, botbreuk, verslikking et cetera? Zorg, dat je voorbereid bent. De ehbo-vereniging Millingen/Kekerdom start woensdag 4 september met een nieuwe basiscursus ehbo, inclusief reanimatie/ AED en een gedeelte kinder-ehbo. Deze nieuwe basisopleiding ehbo duurt twaalf woensdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur en wordt wekelijks gehouden in de kantine van het clubhuis van SC Millingen/ODIO op sportpark De Hove aan de Hoefseweg 21 in Millingen aan de Rijn.

De kosten van deze basisopleiding ehbo zijn 185 (all-in prijs). Inclusief lesmateriaal, verbandmiddelen, instructieboekje, examen en diploma. Deze ehbo-basiscursus wordt medio december afgesloten met een officieel examen en erkend ehbo-diploma. Er zijn ziektekostenverzekeraars en ook werkgevers, die een ehbo-opleiding geheel of gedeeltelijk vergoeden. Informeer hiernaar, zeker de moeite waard.

Voor meer informatie en als voorbereiding op deze nieuwe basiscursus ehbo en reanimatie/AED bent u welkom op de informatie-avond ehbo woensdagavond 28 augustus om 19.30 uur in de kantine van het clubhuis van SC Millingen/ODIO op sportpark De Hove, ook de cursuslocatie. U mag zo binnenlopen en krijgt dan alle uitleg en informatie over de nieuwe basis-opleiding ehbo, de onderwerpen, reanimatie/AED, kinder-ehbo, de ehbo-vereniging Millingen/Kekerdom, haar activiteiten en de regelmatige oefenavonden.

U kunt zich voor deze nieuwe basiscursus ehbo opgeven via www.ehbomillingenkekerdom.nl of bij Berrie Pijnappels l.pijnappels@chello.nl (secretaris ehbo-vereniging) of telefonisch 0481 431696. Iedereen is welkom, ook buiten Millingen. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.