Commissaris van de Koning Clemens Cornielje spreekt Luciën van Riswijk toe tijdens zijn installatie tot burgemeester.
Commissaris van de Koning Clemens Cornielje spreekt Luciën van Riswijk toe tijdens zijn installatie tot burgemeester. Foto: pr

'Ik wil out of the box denken'

Van Riswijk geïnstalleerd als burgemeester van Zevenaar

ZEVENAAR - Luciën van Riswijk is op 20 december geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Zevenaar.

Van Riswijk is geboren en getogen in Pannerden. Hij begon zijn politieke carrière in 1994 als raadslid van de gemeente Rijnwaarden. In 1998 werd Van Riswijk wethouder van Rijnwaarden. In 2009 volgde zijn benoeming tot burgemeester van Druten. Nu keert hij terug naar zijn roots.

Er wacht de nieuwe burgemeester geen gemakkelijke klus. Aangezien de gemeente Zevenaar pas een jaar geleden samen is gegaan met de gemeente Rijnwaarden, moeten er nog heel wat zaken geregeld worden. Van Riswijk vindt dat geen probleem want 'hij houdt wel van een uitdaging en wil 'out of the box' denken.

Tijdens de installatie werd de kersverse burgemeester toegesproken, daarna moest hij zijn eed afleggen en tekenen. Dat laatste deed hij met zijn 'gelukspen' die hij tijdens zijn middelbare schooltijd had gekregen. Op school gaf de pen hem geluk en daar hoop Van Riswijk weer op. "Never change a winning team, never change a winning pen".

Na het in ontvangst nemen van zijn ambtsketting sprak Van Riswijk: "Het is een eer om hier te staan als eerste door de kroon benoemde burgemeester van het nieuwe Zevenaar. Zevenaar koos voor mij en ik koos voor Zevenaar. Ik wil grenzen slechten en verbindingen tot stand brengen. Door met elkaar die uitdaging aan te gaan, hebben we een mooie toekomst om tegemoet te gaan."