Wethouder Slob opent nieuwjaarsbijeenkomst Oogcafé Lingewaard

BEMMEL - CDA-wethouder Aart Slob opent op 25 januari de nieuwjaarsbijeenkomst van het Oogcafé Lingewaard. Het belooft een boeiende bijeenkomst te worden waarbij vier gastsprekers over hun werk vertellen en wat zij voor blinde en slechtziende mensen kunnen betekenen. Uiteraard is er ook ruimte voor lotgenotencontact.

Iedereen is op zaterdagmiddag, 25 januari welkom in het gebouw van de Stichting Welzijn Lingewaard aan de Cuperstraat 9 in Bemmel. De deuren zijn vanaf 13.30 uur geopend. Naast het openingswoord van de wethouder, die onder andere zorg en de Wmo in portefeuille heeft, vertelt projectmedewerker Sanneke Kop van het Dominicanenklooster uit Huissen wat er mogelijk is qua verblijf, deelnemen aan (creatieve) workshops en hoe het er in het klooster aan toe gaat.

Veel visueel gehandicapten weten niet dat er in Lingewaard een onafhankelijk cliëntondersteuner is. Wim Teunissen legt uit wanneer iemand een beroep op hem kan doen. Als je slechter gaat zien, zijn revalidatie en goed advies heel belangrijk. Anjo Hol van Koninklijke Visio te Nijmegen vertelt over de mogelijkheden en neemt verschillende hulpmiddelen mee.

De Stichting Welzijn Lingewaard is bruisender dan ooit. Marianne te Bokkel en Margriet te Bot tonen het enorme aanbod en leggen uit bij welke activiteiten mensen met een visuele beperking kunnen aanschuiven. "Mis deze middag niet en meldt u aan voor 23 januari aanstaande bij: Joke van Rijswijk, Oogcafé Lingewaard, e-mail: jokevanrijswijk@xs4all.nl; telefoon 026 3813386."