Afbeelding
Foto:

Ingezonden brief

Op ieders gezondheid, en zeker op de mijne!

Mijn hartelijke dank voor de reacties. Sommige mailtjes over ervaringen met de WMO waren wat inhoud betreft hemelschrijend. Andere waren wellicht onbedoeld humoristisch. Een mevrouw van 89 jaar: "Ik ben zeer tevreden over de WMO. Soms krijg je dubbele zegeltjes". En een ander, man 72 jaar: "Geweldig die AOW, nog elke dag ben ik de oude Drees dankbaar!"

Ik vrees dat het nog wel even duurt voordat ik mijn lichtgewicht rolstoel in huis heb. Vandaar dat ik de prijsvraag nog een keer herhaal, al besef ik dat wie nu reageert, iets meer kans maakt om de juiste datum te raden. Prijsvraag: Willem Wenting had zijns inziens na een week zijn rolstoel in huis kunnen hebben (14 december). VRAAG: op welke datum krijgt hij zijn lichtgewicht rolstoel? Inzendingen naar WCG1946@gmail.com Prijsje: fles wijn of chocola.

Heb je ervaring met de WMO en wil je die delen? Reacties naar hetzelfde e- mailadres, voor 9 januari. Zo reageerde Albert de bedrijfsleider van De Kinkel. Hij laat weten dat er sinds de brand in het gemeentehuis een rolstoel in De Kinkel staat, die iedereen kan lenen, maar dit terzijde.

Hieronder volgt het mailtje van een vrouw die tientallen jaren in een huisartsenpraktijk in Utrecht heeft gewerkt. "Leuk idee om een verschrikkelijke problematiek aan de kaak te stellen. Natuurlijk heb je eerst te maken met de kerstvakantie van ambtenaren. Op 6 januari gaan de raderen draaien, ze moeten eerst op stoom komen om vervolgens alle informatie te gaan controleren, te verwerken in ambtelijke taal, dan gaat het de hiërarchie in en vervolgens gaat de informatie van boven weer terug naar beneden. Dat duurt … ik schat 5 weken. Zo rond 16 februari moet er iets bekend zijn."

Dit mailtje bevat een hoop ervaring en een hoop gif. Het cynisme druipt ervan af. Terwijl je toch zou mogen verwachten dat 'de burger' in een noodsituatie zo snel mogelijk wordt geholpen en met een snelle actie weer in zijn kracht wordt gezet. Tot de volgende keer.

Willem Wenting, Bemmel