Kathrin Gramelsberger en Maarten Krielen. (foto: Anna Fransen)
Kathrin Gramelsberger en Maarten Krielen. (foto: Anna Fransen)

Danspremière in Theaterkerk

BEMMEL - Op zondagmiddag 12 januari vindt de Masterclass ‘Dans gaat ergens over’ plaats in de Theaterkerk Bemmel: een introductie over danstheater, gevolgd na de pauze door de première van de dans Ashe van de choreografen/dansers Kathrin Gramelsberger en Maarten Krielen.

Kathrin is artistiek leider van danstheater Bühnenbiest en Maarten is bekend van zijn rol in ‘Lost Tango’, een voorstelling van onder andere Orkater. De opbrengst van de kaartjes gaat naar een op te zetten computeropleiding voor kansarme jongeren door Young Africa Namibia.

Rotaryclub Lingewaard organiseert voor de derde keer een Masterclass voor het goede doel. Waarom? Rotary is een ‘serviceclub’. Dat betekent dat de leden dienstbaar willen zijn aan anderen door bijvoorbeeld soms letterlijk de handen uit de mouwen te steken of door geld bij elkaar te krijgen om een lokaal of internationaal project te steunen. Rotary wil er zijn voor mensen die door pech in een moeilijke situatie zijn beland. De club gelooft sterk in het ondersteunen van kansarme jeugd met voorlichting en onderwijs. Als zij daardoor straks op eigen benen kunnen staan, help je niet alleen hen, maar ook hun directe omgeving.

Daarom heeft de club dit jaar gekozen voor steun aan Young Africa Namibia. Deze organisatie kijkt heel goed naar de interesses en mogelijkheden van iedere jongere en organiseert dan een passend cursusaanbod in combinatie met ‘training on the job’. "Help je mee het bedrag voor de computeropleiding bij elkaar te krijgen? Kaartjes via www.rotarylingewaard.nl of aan de zaal. Aanvang voorstelling: 14:00 uur."