Afbeelding

Jack van Dalen en Monique van den Berg

exposeren in De Kijkruit in Gendt

GENDT - Jack van Dalen en Monique van den Berg exposeren van 3 januari tot en met 14 februari in De Kijkruit aan de Dorpstraat 21b in Gendt.

"Ik ben Jack van Dalen, 58 jaar, vanaf 2017 wonende in Gendt. Sinds midden jaren’80 ben ik bezig met fotografie. . Mijn eerste digitale camera was een Konica Minolta Dynax 5D. Enkele jaren later stapte ik over naar vervolgens Nikon D90, Nikon D7100 en Nikon D810.
Nu volg ik met veel plezier de opleiding Vakfotograaf aan de Fotovakschool in Apeldoorn.
Wat mij erg aanspreekt is het vastleggen van landschappen, waarbij ik gebruik maak van grijs(verloop) filters voor het maken van opnamen met een lange sluitertijd. Een andere richting is portretfotografie. binnen en buiten, al dan niet aangevuld met een andere lichtbron dan de zon. In fotografie kan ik mijn creativiteit kwijt, kom op plekken waar ik anders niet zou komen en ontmoet mensen die ik anders niet zou ontmoeten. Beiden zijn verrijkend voor mijn leven. Vastleggen van schoonheid en het oproepen van emoties staan centraal."

"Ik ben Monique van den Berg, 59 jaar en woon sinds zeven jaar in Gendt. Mijn hele leven ben ik al creatief bezig. Nu leg ik me meer toe tekenen met kleurpotloden: harde met een hoog pigmentgehalte. Met lagen over elkaar krijg je een heel mooi kleurverloop. Om de basis onder de knie te krijgen heb ik drie workshops gevolgd bij Julia Woning in Bergschenhoek. Ook werk ik met inkt en stempels en gebruik vaak kleurpotloden ter verfraaiing. Met inkt krijg je hele verschillende resultaten.Het is heerlijk om me terug te trekken in mijn atelier. Ik geniet ervan als ik iemand een glimlach kan bezorgen door mijn creaties."

Werkgroep De Kijkruit: a.huystee@planet.nl Expositieadres (raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt.

Afbeelding
Afbeelding