Ingezonden brief

Waarom maakt gemeente Lingewaard het ouders met kleine kinderen extra moeilijk?

Op het gemeentehuis kunnen inwoners, die geen kinderen op de opvang hebben, zakken ophalen voor luiers van baby’s en kleinkinderen. Ouders krijgen 2 x 12 zakken mee.

Erg onzinnig en milieuonvriendelijk, zeker in het kader van CO2-verspilling. Ouders worden gedwongen meermaals per jaar naar Bemmel te reizen om deze zakken te verkrijgen. Een mevrouw uit Huissen wenste graag meer dan de 2 toegestane zakken en met veel moeite en discussie kreeg zij 3 zakken voor de kinderen van haar zoon en dochter, met de opmerking dat het niet de bedoeling is meer dan 2 zakken te krijgen. Ja, de receptionist doet wat hem is opgedragen. Een security-medewerker stond zelfs intimiderend bij de balie van de receptionist, waar deze mevrouw zich terecht over deze “zakken-regeling” beklaagd. Stel je voor een oma die meer zakken wenst dan toegestaan omdat zij haar werkende kinderen met kleinkinderen wil ontlasten en daarmee tevens wil voorkomen dat het milieu niet overbodig belast wordt met onnodige reizen naar het gemeentehuis voor die luierzakken.

Maar wat is hierin de logica van het college van B&W en de coalitiepartijen, VVD, LBL, Lingewaard NU, CDA? Enerzijds zorgen zij ervoor dat de luiers niet in de grijze ton komen en de ton overvol zou raken, anderzijds is dit besluit niet uit te leggen aangezien iedere bewoner van buiten Bemmel naar het gemeentehuis moet reizen om deze zakken te verkrijgen (CO2 - uitstoot). In te leveren zijn de luierzakken b.v. ook op veel mindere plaatsen dan oorspronkelijk aangegeven.

Mijn conclusie is dat dit een slecht doordacht coalitieplan is.

Mevrouw Wening, Angeren.