Concert Landgoed Schoonderlogt. (foto: PR Sebastianus - Anja van de Sant)
Concert Landgoed Schoonderlogt. (foto: PR Sebastianus - Anja van de Sant)

Oproep aan Gendtse veteranen en militairen

Gendts bevrijdingsfestival

GENDT - Zaterdag 18 januari geeft Sint-Sebastianus in de middag en avond een uniek concert in Providentia met verhalen, beelden en foto’s uit de oorlog.

Hiervoor werken zij onder andere samen met Historische Kring Gente, Oorlogsmuseum Niemandsland en R.K. Parochie H. Maria Magdalena. De organisatie doet een oproep aan alle veteranen en militairen uit Gendt. In verband met AVG is het voor de organisatie helaas niet mogelijk om alle militairen en veteranen persoonlijk te benaderen. In Gendt wonen militairen die nog actief zijn bij defensie, maar er zijn ook veteranen. Al deze (oud) militairen die ook uitgezonden zijn geweest weten als geen ander hoe het is om in oorlogsgebied te werken en leven. Juist zij mogen niet ontbreken met hun medailles, veteranenspeld en baret om daarmee te laten zien ons land vertegenwoordigd hebben in oorlogsgebied.


Zij worden dan ook opgeroepen vooral te komen. Veteranen, militairen en geïnteresseerden kunnen kaarten voor dit concert kopen (7,50 euro) in Gendt bij The Read Shop Viergever en Bloemsierkunst De Gent. Online te bestellen via gendtsbevrijdingsfestival@gmail.com. "Geef even aan of u kaarten wilt kopen voor het concert in de middag (15:00 uur) of avond (20:00 uur)."

Retraitedag met Iconen schilderen

RESSEN - Een dag zonder mobiel, tijd voor bezinning, ruimte voor iets nieuws. Dat kan tijdens de retraitedagen, die elke oneven maand in Pleisterplaats Ressen worden gehouden in de protestantse kerk Ressen, Kerkenhofstraat 3.

Vaste onderdelen van deze dag zijn meditatie, ontmoeting en creatieve werkvormen. "Deze eerste retraitedag van het jaar gaan we iconen schilderen onder leiding van Ineke Brons, meditatie- en yogadocente en iconenschilder. Middels deze eeuwenoude vorm van mediteren, wat het iconenschilderen is, laat zij ons de taal van iconen ervaren. Je hoeft niet creatief te zijn, het gaat om het proces. Ineke zal ons hierin stap voor stap begeleiden.
Al eerder is er een dag geweest waarop wij iconen hebben geschilderd. Omdat toen niet iedereen geplaatst kon worden, bieden wij nu opnieuw de mogelijkheid hieraan deel te nemen. Het aantal deelnemers is beperkt, maximaal vijftien."

Informatie en aanmelden bij Winny Eijbersen, via e-mail: winny@4-plek.nl of telefonisch: 06 14894540. De dag is van 10:30 tot 16:00 uur, de kosten bedragen twintig euro per persoon, koffie/thee en lunch inbegrepen.