Bas Gradussen tijdens een eerder concert met Sint Sebastianus Gendt. (foto: Kim de Vries)
Bas Gradussen tijdens een eerder concert met Sint Sebastianus Gendt. (foto: Kim de Vries)

Bas begeleidt Gendts Bevrijdingsconcert

GENDT - Bas Gradussen zal op de piano het Gendts Bevrijdingsconcert op 18 januari nog kleurrijker maken. Sint-Sebastianus organiseert dit unieke concert in samenwerking met de Historische Kring Gente, Oorlogsmuseum Niemandsland en R.K. Parochie Heilige Maria Magdalena.

“Van jongs af aan is muziek er met de paplepel ingegoten”, vertelt Bas. Op zijn negende leerde hij trompet spelen bij Eska in Bemmel. Niet veel later ontdekte hij de piano, waar hij tot vandaag de dag nog steeds erg actief mee bezig is. Op vijftienjarige leeftijd startte hij samen met een aantal andere jongeren de toenmalige band ‘Resound’ op, die later verder gingen onder de naam ‘Remove Before Flight’ (RBF).

Bas is getogen in Bemmel en heeft gedurende zijn jeugd veel tijd doorgebracht in Gendt. Vooral op de Gendtse Schuttersfeesten en het Kersenfeest was hij dan aanwezig. Ook heeft hij het Kersenfeest in 2017, met het thema Vrienden van Sebastianus Live, muzikaal aangevuld als pianist. De muzikale kwaliteit van Bas zal daarom ook een rijke aanvulling zijn voor het Gendts Bevrijdingsconcert, een concert dat in het teken staat van oorlog en vrijheid, gehouden tijdens het weekend van het Gendts Bevrijdingsfestival.

Kaarten voor een middag- en avondeditie van dit concert zijn verkrijgbaar bij The Read Shop, Bloemsierkunst de Gent en verzorgingshuis Sint-Jozef in Gendt.