Bijenhotel in de Bloemenweide De Ward. (foto: Org. Bijenlint De Ward)
Bijenhotel in de Bloemenweide De Ward. (foto: Org. Bijenlint De Ward) Org. Bijenlint De Ward

Coconoogstworkshop Bemmel

BEMMEL - Het is circa één jaar geleden dat we ons Bijenlint De Ward inzaaiden met bijenbloemzaden. Het resultaat was een lust voor het oog: een kleurrijk Bijenlint met een bijzondere schakering van prachtige bloemen, waar we lang van mochten genieten!

En niet alleen wij. Voor onze bijen, vlinders, zweefvliegen en overige insecten was het bloembed een lustoord met veel voeding zoals nectar en stuifmeel.

Bijenhuis en coconoogst

Je hebt het vast zien staan tussen de weelderige bloemen; een bijenhuisje. Dit huisje is een speciaal nestblok dat we hebben uitgezet voor wilde en toch vriendelijke bijen, ze steken namelijk niet. Ze bestuiven de bloesems en zorgen voor veel nakomelingen. Rondom het huisje gonsde het in de zomer van de bijtjes, die af en aan vlogen om de gaatjes in het blok te vullen met stuifmeel en eitjes, zodat de nakomelingen kunnen groeien. En ze hebben heel goed werk verricht, want er zijn vele cocons Deze cocons zijn inmiddels volgroeid en nu is het tijd om ze te oogsten.

Omdat dit voor Bijenlint De Ward de eerste keer is, komt voor deze speciale gelegenheid wethouder Helga Witjes een handje helpen.

Graag nodigen wij jullie uit voor deze 1e Coconoogst Workshop op zondag 1 december van 10.30 tot 12.00 uur in De Veldschuur, Sportlaan 1 M in Bemmel. "Kom je ook? Dan horen we dat graag voor 29 november. Aanmelden kan via: joopdahm@hetnet.nl; 06 10392588."