Het leerplein van BAASis heeft een huiselijke sfeer. (foto: Roy Soetekouw)
Het leerplein van BAASis heeft een huiselijke sfeer. (foto: Roy Soetekouw) Roy Soetekouw

OBC Huissen opent BAASis

HUISSEN - Op dinsdag 12 november vond op OBC Huissen de officiële opening van ‘BAASis’ plaats. Dit onderwijsconcept, ondersteund door een nieuw ingerichte onderwijsvleugel, biedt leerlingen van de basisberoepsgerichte leerweg de mogelijkheid meer begeleiding, structuur en maatwerk te krijgen.

Onder toeziend oog van leerlingen, ouder(s)/verzorger(s) en docenten is BAASis officieel geopend door Helga Witjes, wethouder van de gemeente Lingewaard. De BAASis-leerlingen hebben een groot aandeel gehad in de organisatie van de opening. Aanwezigen konden namelijk aan verschillende leuke activiteiten deelnemen, zoals een quiz, een bingo en het maken van een foto bij een green screen. Ook zorgden de leerlingen voor zelfgemaakte hapjes en een drankje.

BAASis
Na een grote verbouwing is er een gloednieuw leerplein met daarnaast drie transparante lokalen gerealiseerd. In deze onderwijsvleugel zijn er ook nieuwe werkplekken voor leerlingen en docenten, instructieruimtes en stilteruimtes aangebracht. De ruimtes hebben een huiselijke sfeer en sluiten perfect aan bij de onderwijsvisie van BAASis. Meer autonomie, coaching en maatwerk voor de leerling staan hierbij centraal.

Werkwijze BAASis
De BAASis-leerlingen krijgen les van een vaste groep docenten. Ze hebben ieder een eigen coach om het leerproces goed te volgen en nieuwe doelen te stellen. Op een vaste dag in de week gaan zij aan de slag met opdrachten in een realistische context. De leerlingen werken op hun eigen tempo en niveau. Samen met klasgenoten werken zij aan projecten in een bepaald thema.