Steam Power. (foto: Janos Koolen)
Steam Power. (foto: Janos Koolen) Janos Koolen

Steam Power in concert

op kasteel Doornenburg

DOORNENBURG - Zondag 24 november is Steam Power - akoestische bluegrass/popformatie - in concert op kasteel Doornenburg. Cd's van Steam Power werden opgenomen in de opnamestudio van Janos Koolen aan de Molenstraat, Doornenburg, op korte afstand van Kasteel Doornenburg.

Steam Power is een akoestische bluegrass/pop formatie met topmusici uit onze akoestische muziek scene. Om de beurt nemen de leden van Steam Power de leadzang voor hun rekening en iedereen heeft meegeschreven aan de stukken. Een ontmoeting van vier gelijke geesten, waarbij de muziek groter is dan de som der delen. Van Thorshavn naar een boerenschuur bij het licht van een blauwe maan komt de machine op stoom. Onderweg op een bed van snaren worden verhalen gedeeld en melodieën uitgewisseld. Op zoek naar de zuiverste noot in een reis die nooit eindigt.

De vier muzikanten hebben hun sporen ruim verdiend op podia in binnen- en buitenland en zijn op vele albums te horen. Ze speelden met onder andere Henny Vrienten, Frédérique Spigt, Kaz Lux, Douwe Bob en Magna Carta. Onderling gelijkwaardig kan de creativiteit vloeien en elk optreden is een nieuw avontuur met prachtige teksten en instrumentale virtuositeit. (Laurens Joënsen - zang, gitaar, Janos Koolen - zang, mandoline, banjo, Joost van Es - zang, viool, Fay Lovsky - zang, bas en meer.)

Aanvang: 16.00 uur, inloop 15.30 uur. Entree 12,50 euro. Reserveren, cultuur@kasteeldoornenburg.nl of tel. 06 10395449. Er is een mogelijkheid om voorafgaand aan de middagconcerten, een rondleiding door het kasteel te krijgen. Reserveren voor deze rondleiding is noodzakelijk. rondleiding@kasteeldoornenburg.nl. Houders van een museumkaart: gratis