Afbeelding
Foto:

Nieuwe speeltoestellen bij speeltuin De Doornenburg

DOORNENBURG - De speeltuin in Doornenburg (sinds 1960) aan de Van Heekstraat krijgt binnenkort een aantal nieuwe toestellen èn een nieuwe/uitgebreide speelhoek voor de jongste kinderen. Door veroudering en het intensieve gebruik van de toestellen worden onderdelen slechter en zijn ze na een aantal jaren aan vervanging toe. Voor de Speeltuinvereniging reden om eens goed te kijken wat we nog leuker kunnen maken om in de speeltuin te komen spelen, keer op keer.

In de bestaande speeltuin is een draaischijf inmiddels verwijderd, is het duikelrek aan vervanging toe en wordt vervangen door een ander exemplaar. Dus geen zorgen: de koprollen kunnen gewoon gemaakt worden, en de acrobatische toeren op de stangen kunnen gewoon doorgaan. hHiervoor komt een nieuw uitdagend klimtoestel in de plaats. Een toestel met uitdaging, dat garant staat voor veel speelplezier.

Naast deze vervanging gaan we ook aan de slag met een deel van de speeltuin, die voor de jongste kinderen is ingericht. "De huidige toestellen voor de jongste beginnen slechter te worden en we vinden het aanbod te beperkt. Dit gaan we veranderen! Ook voor deze doelgroep is er straks voldoende uitdaging in de speeltuin. De opa's oma's, vaders, moeders, ooms en tantes kunnen hier lekker dichtbij op de bestaande picknick tafels van genieten."

De huidige speellocatie voor de jongste kinderen bevindt zich achter het asfalt veld/ijsbaan en voor de Beestenboel. De bestaande toestellen worden verwijderd, de grond wordt uitgegraven en verplaatst, hiervoor in de plaats komt een klein speeldorp. Door middel van een glooiend landschapje met een leuk speelhuis, een doorkruip, glijbaan en uitdagen de traptreden wordt invulling gegeven aan de behoefte van de jongste kinderen. Volgens het Bestuur een mooie nieuwe vervanging en uitbreiding van het huidige speelaanbod.

Reden genoeg om in het voorjaar van 2020 eens in de speeltuin te komen spelen. Bestaande leden weten de weg te vinden. Nog geen lid, geen probleem. Een kaartje kopen kan door even mobiel te bankieren, de gegevens hangen bij de ingang van de speeltuin. Voordeliger is het om lid te worden van de speeltuinvereniging. Dit kost 'maar' 10 euro voor een heel jaar speelplezier.