Pand Devro B.V. productie locatie Gendt. (foto: P. Kempers)
Pand Devro B.V. productie locatie Gendt. (foto: P. Kempers) p. kempers

Devro collageengelfabriek bestaat 25 jaar

GENDT - Peter Visser is de grondlegger van de modernste collageenfabriek in Europa. Hij startte in een pandje aan de Willem Alexanderstaat in 1994 onder de naam PVIndustries B.V.

Het bedrijfje ging 'eetbare velletjes' maken van natuurlijke oorsprong om rookworsten en knakworstjes te produceren. Het bedrijf is gestart met een paar medewerkers en wist zich door de jaren heen flink te ontwikkelen. Zo is het bedrijf gegroeid tot dé toonaangevende producent van collageen-gel in de wereld. En steeg de omzet gestaag, zodat de behoefte kwam om uit te breiden. Met als resultaat dat er in 2015 een totaal nieuw pand in gebruik werd genomen, een 'state of art' productie-locatie die aan alle huidige normen voldoet.

Inmiddels heeft Devro PVIndustries overgenomen en werken er zo’n 23 mensen in de Nederlandse vestiging en voorziet het de wereld van diverse gels zoals runder-, varken- en -de nieuwste ontwikkeling- ook kippengel, waarmee men in Amerika en in de Halal-markt nieuw marktaandeel wil veroveren.