(foto: Maria Gerritsen)
(foto: Maria Gerritsen)

Jong Belegen niet oud te krijgen

BEMMEL – Toneelgroep Jong Belegen, van Senioren Actief Bemmel, speelde 19 en 20 oktober in De Kinkel. In twee uitverkochte zalen werd het publiek getrakteerd op twee hilarische eenakters.

De avond startte met 'Bezoek voor graaf Roderick', waarbij een trouwe huisknecht (Wim Lintsen) zijn handen vol had aan een aantal dames dat op ziekenbezoek kwam. Verrassend was het slot toen de huisarts de grote liefde van Roderick bleek te zijn. Na de pauze werd de eenakter 'Gebrul in Huis' gespeeld. In dit stuk vol slapstick, was er een heuse leeuw die de gemoederen in het huis van een gravin (Dorien van de Vlist) danig bezighield. Het gebrul vanuit de keuken ging door merg en been. Het bleek uiteindelijk om een oude tamme circusleeuw te gaan die door twee clowns (Toos Kemperman en Tineke Hensen) werd opgehaald. Beide stukken werden gespeeld in een prachtig decor, vervaardigd door Ben Roelofs.

Het was weer een succesvol optreden en de senioren van toneelgroep Jong Belegen hebben laten zien dat je op latere leeftijd nog prima op de planken kunt staan. De cast van Jong Belegen bestaat uit: Jet Wieland, Bert Gerritsen, Thea Boon, Wim Lintsen, Dorien van de Vlist, Piet Gaertner, Doortje Roelofs, Tineke Hensen en Toos Kemperman. Souffleur Greet Middelveen en regisseur Ferdinand Ebben.