Geel voor Thijs Barten, een wel heel klein smetje op de 2-0 thuiszege in de streekderby tegen DVOL. Rechts naast Barten tweevoudig doelpuntenmaker Lex Doeleman.
Geel voor Thijs Barten, een wel heel klein smetje op de 2-0 thuiszege in de streekderby tegen DVOL. Rechts naast Barten tweevoudig doelpuntenmaker Lex Doeleman. Foto:

Lex Doeleman doet met twee goals naam eer aan

HAVO komt op stoom in derde klasse

Tekst en foto: Hans Schmeinck


HAALDEREN – En wéér won HAVO. Nu thuis in de streekderby tegen DVOL: 2-0. Het was de derde opeenvolgende zege. Daarmee zijn de verliesbeurten in de eerste twee duels vergeten. En zijn de Haalderenaren richting top van 3D gekropen met zelfs het minste aantal tegentreffers.

De teruggekeerde trainer Fred Razing lijkt de neuzen allemaal weer dezelfde kant op te hebben kunnen zetten. Dat was hard nodig, na de zeperds in ronde 1 en 2 van deze prille voetbaljaargang. Eerst werd thuis verloren van Groesbeekse Boys (1-2) en daarna uit bij Razing's voormalige club Ewijk: 2-0. De ommekeer kwam tegen een vereniging waar 'Mister HAVO' ook trainer was; Trekvogels.

Die trokken met 3-0 aan het kortste eind op sportpark De Notenboom. Daarna volgde een 1-2 zege bij Rood Wit en afgelopen zondag was DVOL aan de beurt. De Lentenaren stonden er goed voor en hadden bij winst aan kop kunnen komen. Maar ze gingen in de streekderby juist met 2-0 de bietenbrug op. De bezoekers hadden de eerste helft een optisch overwicht en een paar halve kansen. Ook HAVO had een paar mogelijkheden om te scoren, maar nog vaker was aanvallend de eindpass (nét) niet goed.

Toch kwamen de geelzwarten tien minuten voor rust op voorsprong. En hoe! Lex Doeleman deed z'n naam alle eer aan met een pegel van 20 meter die vol in de kruising vloog: 1-0. ,,Toen ik 'm raakte dacht ik 'of die gaat ver over het vangnet, of er lekker in'. Het laatste dus'', zei Doeleman naderhand lachend.

Ingestudeerd

In de tweede helft wachtte HAVO af en viel DVOL gretig aan. Nu hield de prima Haalderense keeper Steven Paul in twee situaties Marco Wientjes van scoren af. HAVO bleef onder druk staan, maar tot echt grote kansen kwam DVOL niet meer. De thuisploeg wel, maar Kefas Schut kon de bal uit een ingestudeerde vrije trap niet raak prikken. Vlak voor tijd scoorde Doeleman (what's in a name?) wél uit een vrije bal, direct zelfs. Want zijn indraaiende inzet werd door alles en iedereen gemist: 2-0.

Door die zege staat HAVO zelfs – met drie andere clubs – op de derde plaats in 3D. Met 9 punten uit 5 duels en een doelsaldo van 8 voor en 5 tegen. Het laagste aantal tegentreffers van alle clubs in deze klasse. Met de winst op zak konden de Haalderenaren aan hun Super Sunday (beter: Super Sonntag) beginnen. Komende zondag wacht het geduchte Blauw Wit.

Talent uit Gendt

Alsof hij al jaren speelt bij HAVO. Stef Roelofs is echter pas bezig aan zijn eerste seizoen in de Haalderense selectie. ,,Vorig seizoen mocht ik alleen maar uitkomen voor de A1 en het derde'', aldus de 20-jarige middenvelder. ,,Dat kwam omdat ik tijdens het lopende seizoen over was gestapt van De Bataven. Ik had het daar niet meer naar m'n zin.'' Roelofs had dit seizoen in alle (vijf) duels een basisplek. De Gendtenaar is klein van stuk, maar zijn daden waren – tegen DVOL in ieder geval – groot. Een bijtertje met inzicht en techniek. Daar kan HAVO nog veel plezier aan beleven. ,,Andersom ook, ik heb mijn draai hier wel gevonden.''