Gratis taal en rekenen voor volwassenen

ELST - Stichting Prago geeft speciale lessen taal, rekenen en computeren voor volwassenen die moeite hebben met leren. Goed nieuws: in Elst is ruimte voor nieuwe cursisten.

Lezen, schrijven, rekenen, internetten, mailen – vanzelfsprekend? Niet voor iedereen. Prago geeft speciale lessen voor volwassenen die moeite hebben met leren, bijvoorbeeld mensen met een lichte verstandelijke of psychische beperking. De cursisten krijgen les van een bevoegd docent en extra hulp van een begeleider. De nadruk ligt op praktische vaardigheden waar je elke dag iets aan hebt, zoals de krant lezen, een formulier invullen, een mail sturen en rekenen met geld. Leren bij Prago is maatwerk: elke cursist volgt zijn eigen programma, op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo. Maar wel in een gezellige groep. En het is nog gratis ook.

Dagbesteding

In Elst geeft Prago les op dinsdagmiddag van 13.15-15.15 uur bij dagbesteding Buitenplaats De Grote Bredelaar van Philadelphia, aan de Breedlersestraat 7. Belangstellenden kunnen contact opnemen met coördinator en docent André Spruijt, andre.spruijt@prago.nl, 06 18821466. Starten kan op elk moment in het jaar.

Laaggeletterden

Nederland telt maar liefst 2,5 miljoen laaggeletterden, een grote en kwetsbare groep mensen. Zij hebben moeite met leren, kunnen niet terecht in het reguliere onderwijs en kunnen niet goed meedoen aan de samenleving. Bij Prago zijn ze welkom. Leren bij Prago maakt mensen zelfstandiger en zelfredzamer. Zij krijgen meer zelfvertrouwen en meer plezier in leren.