Afbeelding

Jezus maakt nieuwsgierig...

HUISSEN - Iemand zonder kerkelijke achtergrond raakt door een aantal ingrijpende levensmomenten berokken bij de kerk. Gevraagd naar zijn motivatie zei hij: ‘Jezus maakt nieuwsgierig’. In alle eenvoud en kracht raakt dit het hart van geloven: Jezus maakt nieuwsgierig.

Thomas Halik (Geduld met God) spreekt over het mysterie van het christelijk geloof, dat wat mensen nieuwsgierig maakt. Er zijn momenten dat de nieuwsgierigheid afneemt. Maar steeds meer dringt zich de vraag op of God buiten deze wereld te vinden is of in deze werkelijkheid. En dat is best lastig als je opgegroeid bent met verhalen van een God boven ons. Kribbe en kruis. Daar kun je God zien. In een klein gebaar wordt de grootsheid van liefde zichtbaar. In een boze reactie voel je opeens de rouw en eenzaamheid van iemand naar buiten komen. De weg die Jezus gaat en nieuwsgierig maakt. Op die momenten word je nieuw geboren, gevonden. Jezus maakt het leven transparant. Leven is kwijtraken en toch zelf niet verloren gaan. Leven kan bitter zijn en toch zelf niet verbitterd raken. Dat het licht wordt, dat het licht weer gaat schijnen, kun je niet afspreken en toch hoeft het leven niet donker te zijn. In verbondenheid met elkaar, kribbe en kruis, sterk en zwak, gezond en ziek (ds. Matthijs Glastra).

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen
Zondag 20 oktober 10.00 uur, voorganger ds. Ruth van der Waal, Frankrijk. Elke vrijdagmiddag is de kerk open van 14 – 16 uur voor ontmoeting en een gesprek, met koffie, thee en limonade.