De uitgereikte oorkonde. (foto: Martin Burghout)
De uitgereikte oorkonde. (foto: Martin Burghout)

Onverdachte waardering

voor Lingewaards Mannenkoor

HUISSEN - Tijdens een geweldig muzikaal festijn zondag, 6 oktober in de sfeervolle Buitenpoort, georganiseerd door De Bevelanders, werd het LWMK uitverkoren voor de cultuurprijs 2019.

Deze prijs is een initiatief van De Bevelander Muzikanten en wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon, vereniging of instantie die zich onderscheiden heeft op maatschappelijk of cultureel gebied in Huissen. Uit handen van wethouder Theo Janssen ontvingen zij een fraaie oorkonde, een originele sculptuur en een prachtige bronzen plaquette. Deze laatste heeft 'eeuwigheidswaarde', daar ze wordt aangebracht in de bestrating in het centrum van Huissen.

De wethouder en de voorzitter van de Bevelanders spraken zeer lovende woorden uit over het koor en memoreerden daarbij onder andere het pas gehouden vierkorenconcert in de Zandse kerk wegens de viering van 100 jaar Mannenzang in Huissen. Het festijn werd opgeluisterd door de muziek van de Bevelanders en van 'Torkest.

Het dankwoord van de voorzitter van het LWMK was verrassend. Hij betrok daarin niet alleen de wethouder en de initiatiefnemers maar ook 'zijn jongens. van wie de oudste 82 en de jongste 55 is. Met prachtige stemmen is het koor springlevend maar wil graag groeien en verjongen naar een man of 50. Meer hoeft niet, mag wel...!

De twaalf aanwezige koorleden dankten alle aanwezigen met een tweetal spontaan uit het hoofd gezongen liederen. Het regende pijpenstelen. Maar in de gastvrije Buitenpoort, met hapjes en drankjes, was het stralend voorjaar. (www.lingewaards-mannenkoor; 026 3257408; secretaris Theo Vermaas)