Leerlingen bezoeken kasteel. (foto: Herman Bronkhorst)
Leerlingen bezoeken kasteel. (foto: Herman Bronkhorst) Herman Bronkhorst

Historische fietstocht voor

leerlingen van basisschool De Doornick

DOORNENBURG - Woensdag 2 oktober was het 75 jaar geleden dat Doornenburg gebombardeerd werd. De Historische Kring Doornenburg wilde deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan en had een fietstocht georganiseerd voor de leerlingen van de groepen 5,6,7 en 8 van basisschool De Doornick. Zij hebben op die dag zes locaties bezocht die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens WO II.

De verhalen werden verteld door mensen die een bijzondere band hebben met deze plekken. Het waren indrukwekkende en soms emotionele verhalen. De leerlingen waren erg betrokken en onder de indruk van alles wat ze gezien, gehoord, geproefd en beleefd hebben.

Volgend jaar zal de HKD samen met het koor Jekadee activiteiten organiseren die in het teken van ‘bevrijding’ staan. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 april zal dan een groots concert worden gegeven en komt er een tentoonstelling. Op zondag 5 april kunnen belangstellenden een fietstocht maken langs de zes locaties die in het kader van de Tweede Wereldoorlog van historische waarde waren.