Afbeelding
Foto:

Kermiszondag in Huissen

HUISSEN - Er zijn heel veel redenen te noemen waarom je op 22 september naar Huissen moet gaan. Natuurlijk omdat het een prachtig stadje aan de Rijn is. Maar op 22 september is het vertrouwde aangezicht van Huissen aangevuld met iets waar vele naar uit kijken: de kermis! En als je dan een rondje over het kermisterrein hebt gemaakt, zou het jammer zijn als je daarna meteen weer naar huis moet. Dat hoeft dus niet!

Er is namelijk ook een koopzondag in de binnenstad. De ondernemers, waarvan enkele met passend versierde etalages, verwelkomen je graag. En als je dan met volle tassen de behoefte hebt om even uit te puffen, is er hopelijk plaats op de terrassen op de markt.
Heb je geen behoefte op uit te puffen, maar meer de behoefte om van muziek te genieten? Ook dan is Huissen 22 september 'the place to be'.

Lopend vanaf de Markt komen de klanken van zanger Hugo Peeters je al tegemoet. Vanaf 15.00 uur zingt hij bij café De Kater. De tap staat buiten en een podium heeft Hugo niet nodig. Hij zingt zijn liederen tussen het aanwezige publiek. Een deur verder is het bij Het Moment genieten geblazen van Bakey Town. Waar hij met de Huissense dag het publiek al een groot plezier deed met zijn muziek, gaat hij dit 22 september minimaal evenaren.

Aan de overkant bij Borrelzz kun je even tot rust komen. Als je even bent bijgekomen, is het een aanrader om even naar De Buitenpoort te lopen. Daar wordt namelijk vanaf 13.00 uur voor de vijftiende keer (!) de Deutsche Mittag gehouden. Gastheer DJ Hansi Schimanski heeft het, samen met het team van De Buitenpoort, voor elkaar gekregen om een spectaculaire line-up van artiesten te strikken. De Deurdweilers, Antje Apfelkorn und Die Kaiserbrötchen, ofwel topzangeres Ingrid Striek met haar twee live muzikanten en Marloes van Summerland laat zijn waarom zij de enige échte supportact van Hélène Fischer is.

Huissen bruist, zeker op zondag 22 september.