(foto: Marc Strohfeldt)
(foto: Marc Strohfeldt) Foto: Marc Strohfeldt

Stichting Epric wint

Landgraaf van Hessenprijs

HUISSEN - Afgelopen weekend heeft de Huissense stichting Epric in Langen bij Frankfurt de hoogste botanische prijs gewonnen van het Bundesland Hessen: de Landgraaf van Hessenprijs.

Deze prijs wordt twee keer per jaar uitgereikt voor bijzondere planten en initiatieven. Dit keer heeft Epric deze prijs gewonnen met een bijzondere oude citrus: citrus caniculata 'Medici'. Citrus caniculata 'Medici' is een oude herondekte citrusachtige uit de beroemde tuinen van de Medici in Florence. De plant wijkt af van de normale caniculata door de opgehoogde ribben op de vruchten. Deze citrus kan niet als handvrucht gegeven worden zoals de mandarijn of de sinaasappel, maar wordt altijd gebruikt in jams, sauzen en voor het bakken van taarten et cetera.

Stichting Epric is gevestigd in Huissen en is een sociale kwekerij waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met planten werken. Het is daarom juist leuk dat Epric internationaal weer een prijs gewonnen heeft met één van de soorten die in Huissen opgekweekt werden.

Het afgelopen jaar zijn er veel mensen vanuit de WMO toch doorgestroomd naar een betaalde baan, ook mensen met een andere sociale activering zijn uitgestroomd. Uiteraard is stichting Epric er trots op dat hun mensen uiteindelijk toch een baan gevonden heb ben. Echter door het grote succes moeten we wel gaan omdenken want er blijven zo wel te weinig mensen over omdat de instroom te gering is. Op korte termijn betekend dit dat de winkel die Epric heeft voortaan alleen op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend is. Epric is gevestigd aan het Nieuwediep 9a in Huissen.