Gastles van onder andere wethouder Helga Witjes. (foto: Aukje Schamp (leerkracht en Jeelo-coördinator)
Gastles van onder andere wethouder Helga Witjes. (foto: Aukje Schamp (leerkracht en Jeelo-coördinator) Aukje Schamp (leerkracht en Jeelo-coördinator

IKC Het Sterrenbos participeert in

het WijkOntwikkelPlan van het Zand Huissen

HUISSEN - De aankomende zes weken werken alle kinderen - van peuter tot en met groep 8 van IKC Het Sterrenbos - aan het schoolproject 'Inrichten van je eigen omgeving'. IKC Het Sterrenbos is een Jeelo-school en werkt projectmatig.

Al deze projecten hebben de beleving van het kind en de directe leefomgeving van het kind als uitgangspunt. Wat is de belevingswereld van het kind? Wat valt er te leren in de nabije omgeving van de school? Wat is maatschappelijk relevant voor de toekomst van het kind?

We wonen met veel mensen in een klein land. Grond is schaars. Hoe gaan we zorgvuldig en slim met onze ruimte om? Dit keer kwam wethouder Helga Witjes van gemeente Lingewaard de groepen 7 & 8 uitleg geven over wat de gemeente hierin doet en wat haar rol is. Vervolgens kregen de kinderen de opdracht van een stuurgroep van de wijk om in kaart te brengen wat de wensen en behoeften van de jongeren (van baby tot jong volwassene) zijn in de omgeving van 'Het Zand'. De kinderen doen de komende tijd onderzoek en presenteren straks op verschillende wijzen hun bevindingen en maken plannen voor de inrichting van hun eigen wijk aan de wethouder èn de stuurgroep voor het Wijk-Ontwikkel-Plan. Deze laatste groep miste toevallig nog de input van de kinderen!

In de andere groepen leren en beleven de kinderen van alles; zowel boven als ònder de grond. Komt dat even mooi uit; de Van Wijkstraat waar de school aan staat, ligt momenteel (deels) open en is genoeg te zien, te leren, beleven en op te ruimen! Binnenkort wordt in de straat de riolering vervangen, is dat even interessant!