Op zaterdag 31 augustus is na de spannende Science – en Cultuurwedstrijd Lotte Pustjens (16) Science-Talent 2019 geworden. Lisa Wagter (18) veroverde voor de derde keer de beker Cultuurtalent 2019. (foto: Toine Langerwerf)
Op zaterdag 31 augustus is na de spannende Science – en Cultuurwedstrijd Lotte Pustjens (16) Science-Talent 2019 geworden. Lisa Wagter (18) veroverde voor de derde keer de beker Cultuurtalent 2019. (foto: Toine Langerwerf) Toine Langerwerf

Lotte en Elisa:

science- en cultuurtalent

BEMMEL - Opnieuw een gezellig en actief Science- en Cultuurplein voor jong en oud(er). Met dank aan de goedgezinde weergoden. De speurtocht van Talento Metissimo was spannend. Het Bemmelse Groenschaak leverde tussendoor nieuwe varianten op.

Zaterdag 31 augustus was het uitgesproken mooi weer. Deelnemers uit Gelderland, Brabant en Utrecht beleefden met plezier de Lingewaardse educatie van het nieuwe vak Science & Cultuur. Het was gezellig druk met nieuwe denktellers, breinkrakers, muziekklokjes en Metis-Weetjes. Tijd om te Groen-schaken, wandelen, puzzelen, tekenen, bubbelen, pingpongen, bio-science-spelen, tuin-struinen en speuren et cetera.

Mini Mini Jura Park. Hoe toepasselijk. De dag stond in het teken van 'Behoud Flora en Fauna Noordzijde Bemmel' en spontaan verschenen de echte groene en bruine kikkertjes en salamanders. De grote en kleine (net echte) Dino eierschalen worden verder bestudeerd...

Green Chess. De Bemmels GroenSchaak bestond uit het bekende Moerasschaak, het nieuwe KikkerSchaak met dikkopjes en het speciale OeverSchaak. Groenvariant werd de Oever-MoerasSchaak alias 'Sweet Mangrove'.

Uitslagen Science- en cultuurspeurtocht 2019: Het was een driedubbel spannende race. Lotte troefde met de lastige sciencevragen nipt de vorige winnaar Mees af. Lotte en Elisa eindigde gelijk in de Cultuurstrijd. Lotte gaf na barragewinst spontaan de Cultuurbeker aan Elisa. Allen werden gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

"Heeft u belangstelling voor kerngezonde educatieve talentontwikkeling? Zie: www.TalentoMetissimo.nl of bel: 06 25506566."