Kunstmarkt Huissen 2019. (foto: P. Hegeman)
Kunstmarkt Huissen 2019. (foto: P. Hegeman) p.Hegeman

Kunstmarkt Huissen succesvol

HUISSEN - Zondag 1 september was de tiende keer dat de Kunstmarkt Huissen georganiseerd werd. Ter gelegenheid daarvan werd de markt dit jaar geopend door wethouder Helga Witjes.

Het was een zeer succesvolle markt waar 22 kunstenaars totaal verschillende kunst lieten zien. Het leuke aan zo’n markt is dat mensen met de kunstenaars kunnen praten en vragen stellen over de kunst, daardoor kijk je toch met andere ogen naar een kunstwerk. Diverse mensen waren verrast door de grote verscheidenheid aan kunst en ook het niveau werd geroemd. Ieder jaar is naast enkele vaste kunstenaars plaats voor kunstenaars die zich inschrijven en waaruit een mooie markt wordt samengesteld.

De bezoekers kregen dit jaar vanwege het tienjarig bestaan een gratis lot waarmee zij mooie kunstwerken konden winnen. Deze waren door de kunstenaars ter beschikking gesteld. Om vier uur was er een trekking en de winnaars die de markt al verlaten hadden, hebben een telefoontje gekregen of het winnende kunstwerkje is bezorgd.

Al met al een mooie markt die volgend jaar weer georganiseerd gaat worden op zondag 6 september. Kijk ook op de Facebook pagina 'kunstmarkthuissen'.