Van eimeren bij de productie van de WO II ontdekkingsfoto's (foto: Martien van Hemmen)
Van eimeren bij de productie van de WO II ontdekkingsfoto's (foto: Martien van Hemmen)

Ontdekkingsfoto's WO II in de maak

HUISSEN - Eén van de projecten van het Exoduscomité in het kader van Rivierengebied Herdenkt is een tentoonstelling. Het wordt een soort ontdekkingsreis in de vernieuwende presentatie van WO II beelden uit onze omgeving.

Met zorg, aandacht en creativiteit worden WO II impressies uit de regio in één foto als het ware verbonden met de situatie zoals die nu is. Ook zal er met associaties gewerkt worden zodat het thema WOII en de verankering in het landschap als het ware zichtbaar wordt.

Iedere foto zal u daarom waarschijnlijk verder laten gaan dan louter 'bekijken'. De kans is groot dat de bezoeker een waarnemer wordt die in het beeld steeds nieuwe ontdekkingen doet. Iedere foto is met zorg samengesteld. Hoofdrol is daarbij weggelegd voor Henk van Eimeren die dit als een uitdaging ervaart. BordBusters zal de bijzondere productie verzorgen. Het zal gaan om ongeveer 17 in groot formaat gerealiseerde uitbeeldingen.Tesamen vormen de foto's een expositie.

In de toekomst is er de mogelijkheid om via het Exoduscomité te beschikken over deze WO II uitingen. Daarbij denken wij aan onder andere educatieve programma's en bij lezingen. De foto's zullen worden gepresenteerd in het Dominicanenklooster te Huissen. Dit voormalige toevluchtsoord is de ideale locatie voor dit gebeuren.

Vanaf 14.30 uur is iedereen welkom. Wethouder Theo Janssen en priester Henk Jongerius zorgen voor een passend openingswoord. De toegang is gratis en er wordt gezorgd voor koffie of thee. Meer informatie volgt. Meer info staat op www.exodushuissen.nl.