Maaltijden aan huis door Tafeltje Dekje

LINGEWAARD - De Stichtingen Tafeltje Dekje die in Lingewaard actief zijn, bezorgen gezonde en betaalbare maaltijden bij onder andere ouderen, gehandicapten of mensen met een chronische ziekte in alle dorpen van de gemeente Lingewaard.

De maaltijden worden bereid door de keuken van de RijnWaal Zorggroep in Bemmel. Er wordt gekookt met verse ingrediënten en er worden geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Ook wordt er rekening gehouden met dieetwensen.

Elke dag is er een keuze uit drie menu’s voor één of meerdere dagen. De maaltijden worden dagelijks koelvers aan huis bezorgd en kunnen worden opgewarmd met behulp van een Mealbutler of magnetron. Prijs voor een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht is zeven euro. In Gendt, Doornenburg en Angeren worden ook dagelijks warme maaltijden verstrekt. De prijs hiervan is acht euro. Per woonplaats zorgt een groep rijders dat de maaltijden dagelijks, rond de middag, worden bezorgd.

"Wij zijn altijd opzoek naar vrijwilligers om te helpen bij het rondbrengen van de maaltijden. Bovendien zijn we in Bemmel (Haalderen en Ressen) op zoek naar bestuursleden en een coördinator. Overweegt u gebruik te gaan maken van de maaltijden of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger neem dan contact op met een van de onderstaande coördinatoren:

Angeren: Gerda Janssen-Peters (026 3253040), Bemmel, Haalderen en Ressen: Jos Jorna (06 23850538), Doornenburg: Mariet Willemsen (0481 425584), Gendt: Nell Hendriks-van den Bergh (0481 423244), Huissen: Bert Bouwmeister (026 3275465)."

Coördinator en

gesprekleiders

voor Alzheimercafé

HUISSEN - In de gemeente Lingewaard ontplooien zich allerlei nieuwe initiatieven rondom dementie. Het doel is dat mensen met (beginnende) dementie zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en actief kunnen blijven in hun eigen vertrouwde omgeving. Dit met steun en hulp van partners, familie, buren, vrienden en organisaties betrokken bij de ondersteuning en zorg om dementie.

Ook in Huissen wil de Zandse Kerk haar deuren openen en een prettige ontmoetingsplek zijn voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. De vrijwilligers hebben samen met lokale organisaties als Alzheimer Nederland afdeling Arnhem e.o., Buurtzorg, RijnWaal zorggroep, STMR, Zinzia zorggroep en SWL gekeken wat er gemist wordt in het huidige aanbod.

"Voor de start van een Alzheimer Café Lingewaard zijn we nu op zoek naar een coördinator en gespreksleiders. Als coördinator draagt u zorg voor de algehele organisatie en de financiën. U voert regelzaken uit in samenwerking met de Zandse kerk, andere vrijwilligers en betrokken organisaties. Als gespreksleider geeft u samen met de coördinator vorm aan de avonden. Voorafgaande volgt u hiervoor een training bij Alzheimer Nederland. Voor meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl/over-ons/wat-doen-wij/alzheimer-cafes."

"Wilt u een bijdrage leveren aan een positieve benadering van dementie en een podium bieden aan mensen die te maken krijgen met dementie? Dan nodigen we u uit te reageren. Voor informatie/aanmelding kunt u contact opnemen met Conny Giesen-Nijenhuis, vrijwilliger Zandse Kerk 06 30545221 of Monique Ritzen, coördinator Steunpunt Mantelzorg: 06 22933258."