Afbeelding
Foto:

Arns & de Leeuw Makelaars vertelt u over het onderhandelingsproces bij het kopen van een woning

Onderhandelen, wat mag wel en wat mag niet?

HUISSEN - Wanneer u een woning wilt kopen, komt er veel op u af. Eerst gaat u opzoek naar uw droomhuis, vervolgens gaat u bezichtigen. Als u uw droomhuis heeft gevonden, wilt u natuurlijk een bod doen. Maar hoe verlopen zulke onderhandelingen? Mag een makelaar doorgaan met bezichtigen als u in onderhandeling bent? Kan de vraagprijs verhoogd worden tijdens de onderhandeling?


Wanneer u in onderhandeling bent, mag de verkopende makelaar doorgaan met bezichtigen. Een onderhandeling hoeft namelijk niet tot een verkoop te leiden. Vaak zal de verkopende makelaar aan de belangstellenden vertellen dat hij 'onder bod' is. Een belangstellende mag dan wel een bod uitbrengen, maar krijgt daarop geen antwoord totdat de onderhandeling met u, de eerste bieder, is beƫindigd. De makelaar doet geen uitspraak over de hoogte van de biedingen. Dit zou het overbieden kunnen uitlokken.
Daarnaast kan de verkoper de vraagprijs van de woning tijdens de onderhandelingen zowel verhogen als verlagen. Tijdens de onderhandelingen doen de partijen, over en weer biedingen. Een bod van de verkoper kan vervallen wanneer u als potentiƫle koper een tegenbod doet dat hiervan afwijkt. Ook als de partijen 'naar elkaar toekomen' in het biedingsproces, kan de verkoper besluiten om zijn tegenbod toch weer te verhogen. Net zo goed kan de koper besluiten om zijn bod weer te verlagen. Er is sprake van koop als de verkopende partij een bod aanvaardt.
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Arns & de Leeuw Makelaars. 026 3258210, info@arnsdeleeuw.nl, www.arnsdeleeuw.nl.